Solmåneden Februar

En fantastisk vinterferieuke er ved veis ende, og således også en februar litt utenom det vanlige. En kikk på solenergiproduksjonen sier sitt – 88kWh i Februar, mot 56.7kWh ifølge teoretisk beregning fra PVGIS. 50% mer er formidabelt, og mye mer en hva skuddår skulle tilsi. Spesielt den siste uke var god, godt over 6kWh flere dager på rad.

Februar2016

Man aner også hvordan dagene stadig blir lysere. Solas reise over horisonten gradvis lenger. Mengden fotoner som treffer panelene økende.

Februar_dager

Også var det taket til naboa da, som stjeler litt ettermiddagssol.. Men snart går sola klar av også det. Da er det ingenting som kan stoppe solenergien i å kjøre tørketrommel og vaskemaskin.

Snart blir produksjonen på dagen såpass høy at vi må begynne å tenke enda mer DSM (Demand Side Management). Første post på programmet blir å bruke varmtvannstank som energilager. Oppdatering følger!

Har nå lagt ut en live link til produksjonen på vår installasjon, SkomedalPV (oppdater siden om den ikke dukker opp ved første forsøk).

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s