Oktober

En flott oktobermåned er ved veis ende – og med det også den første måneden til solcelleanlegget. Det er på tide å oppsummere.

Som forrige blogpost kunne vise, sier PVGIS at vi kan forvente i snitt 2.44kWh per dag i Oktober, totalt 75.7kWh. Under ser vi produksjonen dag for dag slik den ble. Solcelleanelgget ble satt opp den 4. oktober og delvis skrudd av mellom 6 og 9 oktober så derfor det mangler data der. Total 2.6kWh per dag i snitt og 61.7kWh for hele måneden (minus 7 dager). Med andre ord ganske ‘spot on’ på det PVGIS beregner. Det viser at disse beregningene er til å stole på og at anlegget tilsvarende leverer forventet effekt! Strålende!

oktober

Det var til dels strålende vær en uke midt i oktober, og anlegget satt en foreløpig rekord på 6kWh på en dag (1.5kWp). Nå går vi en mørketid i vente og vi har lite forhåpninger om noe stor produksjon de neste tre månedene, så det blir nok lenge til vi setter ny rekord. Det blir likevel spennende å se hvordan produksjonen blir i forhold til PVGIS sin modell.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s