Solenergien strømmer inn

Etter at anlegget ble installert i begynnelsen av oktober fulgte det en uke med regn og overskyet vær. Produksjonen var med andre ord rimelig laber. Men nå har sola begynt å skinne igjen og igår satt vi en foreløplig ny rekord: 6.04kWh! Svært bra for en oktoberdag.

IMGP4200
Solenergien strømmer inn..!

Ifølge beregninger gjort på PVGIS (se også denne for hvordan du selv kan beregne produksjon) skal en dag i oktober i gjennomsnitt gi 2.44kWh (se bildet under).

PVGIS_oct
Beregnet strømproduksjon fra vårt 1.5kWp anlegg. Ed er gjennomsnittlig daglig produksjon (kWh) og Em månedlig produksjon. Hd og Hm er samme tall for en horisontal flate.

Idag er det noe mer overskyet, men fremdeles produserer solcellene bra med strøm. I skrivende stund (kl 15 den 15. oktober) får jeg følgende data:

151015_ECUnumbers
Statusbilde for de 6 solcellene som er installert på taket. 660W tilsammen.

Ser ut som dagen skal bli bra og at vi ender på omtrent 4kWh på tross av skiftende skydekke. Av tabellen over ser du også hva vi kan forvente oss av strømproduksjon i de forskjellige månedene. Det blir spennende å sammenlikne produksjonen med disse estimerte verdiene etterhvert. Kanskje det tilogmed er mulig å slå estimatene?

Panelenes første brutale møte med det lokale dyrelivet er forøvrig observert..

IMGP4189
Fugler – ikke akkurat solcelleeierens beste venn
Reklame

En kommentar om “Solenergien strømmer inn

  1. Tilbaketråkk: Oktober | Solcellekysten

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s